Ana içeriğe geç

Köpekbalığı Krallığı

Derin ile Crin’in yıllanan aşkı SEA LIFE İstanbul’da…

Köpekbalıkları da sever!

Türkiye’nin en kalabalık köpekbalığı ailesi ve sand tiger cinsi en büyük 2 köpekbalığına ev sahipliği yapan SEA LIFE İstanbul’da ziyaretçiler bu iki balığın dev aşkına tanıklık ediyor. Açıldığı günden bu yana SEA LIFE İstanbul’da ziyaretçilerle buluşan, dev olduğu kadar sevimli Derin ve Crin’in dillere destan aşkı görenleri hayrete düşürüyor.

Dünyanın 51 farklı noktasında 40 yılı aşkın bilgi birikimiyle hizmet veren ve en çok ziyaret edilen akvaryum zinciri SEA LIFE’ın Türkiye’deki merkezi SEA LIFE İstanbul, Sevgililer Günü’nde ziyaretçilerini su altı dünyasının dev aşkını izlemeye davet ediyor. 83 metre uzunluğundaki Avrupa’nın en uzun Okyanus Tüneli’nde ziyaretçilerle buluşan sand tiger (kum kaplanı) cinsi köpekbalıkları Derin ve Crin’in dev aşkı 2009 yılında ilk karşılaştıkları andan bu yana sürüyor, ikili yıllardır bir arada yaşıyor ve birbirlerinden hiç ayrılmıyor.

SEA LIFE İstanbul’un köpekbalığı ailesi içerisinde aynı zamanda en büyük ikilisi de olan dişi Crin ve erkek Derin birbirlerine olan aşklarını ısırıkları ve birbirlerinin üzerine bıraktıkları diş izleriyle ifade ediyor. Kimi zaman birbirlerinin üzerinde dişlerini bırakan ikiliden Derin, Crin’e kur yapmak için elle besleme sırasında önceliği ona veriyor.

Büyük Beyaz Köpekbalığı ile aynı aileden geliyorlar

Uzunlukları yaklaşık 2.5 metre ve ağırlıkları 180 kg civarında olan Derin ve Crin, büyük beyaz köpekbalığı ailesinden geliyor. Japonya, Avustralya, Güney Afrika, Akdeniz ve Amerika kıtasının doğu sahillerinde sıklıkla yayılım gösteren, Türkiye’de kum kaplanı köpekbalığı olarak bilinen bu balıkların insanlara karşı hiçbir ölümcül saldırı kaydı bulunmuyor. Kum Kaplanı Köpekbalıkları çok iyi yüzücü olmalarına karşın yavaş hareket ediyorlar. Geceleri daha aktif olan balıklar keskin ve sivri bir burun yapısına ve hantal bir vücuda sahip. Aynı zamanda su içinde minimum çabayla hareket edebilmek için zaman zaman su yüzeyine çıkıp hava yutuyorlar. Hamilelikleri sırasında anne karnındaki en gelişmiş yavru kimi zaman diğer küçük kardeşleri yiyebiliyor. Böylece en güçlü birey dünyaya gelmiş oluyor.

Su altının gizemli dünyası ile tanışın!

SEA LIFE İstanbul’un 83 metrelik Avrupa’nın en uzun okyanus tünelinde gezerken bir cam mesafesi uzağında bulunan Türkiye’nin en geniş köpekbalığı ailesini ve 15 binden fazla deniz canlısını izlemek mümkün. Ayrıca akvaryumda yaşayan köpekbalıkları ve vatozların dalgıçlar tarafından elle beslenişi ziyaretçiye ancak belgesellerde şahit olacakları unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. SEA LIFE İstanbul’da köpekbalıkları, Salı ve Cumartesi günleri saat 15.30’da, vatozlar ise Salı, Perşembe ve Cumartesi günleri saat 14.30’da uzman dalgıçların ellerinden besleniyor. SEA LIFE İstanbul, Avrupa’nın en uzun okyanus tüneliyle, su altının heyecan verici dünyasını keşfetmek isteyen aileleri bekliyor.

 

Health